5 листопада 2004 р.

За даними паралельного підрахунку Віктор Ющенко переміг у першому турі виборів

За даними паралельного підрахунку Віктор Ющенко переміг у першому турі виборів

Керівник кампанії Віктора Ющенка Олександр Зінченко та народні депутати Роман Зварич і Петро Порошенко сьогодні оприлюднили результати паралельного підрахунку голосів, здійсненого командою Віктора Ющенка, та дані Центрвиборчкому, які зберігаються на транзитному сервері. Дані обох джерел свідчать про перемогу Віктора Ющенка в першому турі виборів.

Згідно з даними ППГ, Віктор Ющенко отримав у першому турі виборів 40,46% голосів, а Віктор Янукович – 38,51%.

"Сьогодні в основному наш штаб завершив паралельний підрахунок голосів. Зібрано копії протоколів із 98,8% виборчих дільниць. 93,1% із них – копії з мокрими печатками", - повідомив Петро Порошенко. За його словами, решту отримано по факсу або електронною поштою. Копії з мокрими печатками по цих дільницях будуть отримані найближчим часом. "ЦВК міг би обробити цей обсяг даних іще ввечері 2 листопада і оприлюднити результати", - зазначив народний депутат.

Згідно з даними ППГ по закордонних виборчих дільницях, за Віктора Ющенка проголосували 46,03% українців, за Віктора Януковича – 42,5%. Не надійшла інформація лише з чотирьох виборчих дільниць: у м.Кам’янка (Молдова), Об’єднаних Арабських Еміратах, Мексиці та в військовій частині в Іраку.

Крім того, Петро Порошенко заявив, що транзитний сервер з даними, що поступають до ЦВК, контролюють Віктор Медведчук та Андрій Клюєв. За його словами, маніпуляції здійснюються наступним чином: кожен отриманий файл з результатами виборчих комісій відправляється до ЦВК лише після "потрібної" перевірки. "Отримавши інформацію від ТВК, сервер має автоматично пересилати її до ЦВК. Однак передача даних по деяких округах затримувалась на кілька годин. Тільки цим пояснюється затримка з відправкою інформації та зупинка в роботі ЦВК, яка має в он-лайн режимі демонструвати підрахунок голосів, як це було на минулих президентських виборах, у Росії та здійснюється в усьому світі", - наголосив він.

Роман Зварич поширив дані, що зберігаються на транзитному сервері ЦВК, але поки що не оприлюднюються. Згідно з ними, Віктор Ющенко отримав 39,77% голосів виборців, а Віктор Янукович – 39,48%. "Тобто, навіть за інформацією ЦВК Ющенко на 92 тисячі голосів випереджає Януковича", - пояснив народний депутат.

"Ми неодноразово говорили, що є багато чесних людей, які залишаються вірними присязі й не виконують злочинних наказів, - пояснив керівник виборчої кампанії Віктора Ющенка Олександр Зінченко. – На цей раз вони нам допомогли отримати цю інформацію, й ми стверджуємо, що вона є абсолютно достовірною".

Він вважає, що Центрвиборчком не може звалювати провину за затримку з оприлюдненням результатів голосування на "прибиральниць, технічних співробітників чи начальника інформаційно-аналітичного управління". На його думку, повна відповідальність за це лежить на членах ЦВК. "На жаль, сьогодні підсумки голосування готуються й обробляються поза межами ЦВК, - зазначив він. – У членів ЦВК є можливості для того, щоби змінити цю ситуацію. Єдине, чого їм не вистачає, це політичної волі".

Олександр Зінченко також наголосив на впевненості команди Ющенка в здатності довести вірність результатів паралельного підрахунку голосів у Верховному Суді. "Для того, щоб довести неправомірність наших висновків, тепер хіба що треба біле назвати чорним, а чорне – білим, - заявив він. – Ми маємо всі юридичні підстави доводити свою правоту в Верховному Суді".

Знайшов тут