1 листопада 2004 р.

Олександр Зінченко: Ми чітко розуміємо, що Віктор Ющенко переміг у першому турі

"Ми чітко розуміємо, що Віктор Ющенко переміг у першому турі. Разом із тим ми свідомі, що другий тур відбудеться. Про це вже сьогодні заявила ЦВК. Тому ми оголошуємо мобілізаційний етап для наших співвітчизників", - заявив журналістам керівник виборчої кампанії кандидата в президенти Віктора Ющенка Олександр Зінченко.

За його словами, уже у вівторок на засіданні парламенту буде зачитано заяву до ЦВК з переліком порушень і фальсифікацій, які мали місце на виборах. "У першу чергу я хотів би почути від Сергія Ківалова, чому 30% списків не відповідали дійсності та хто відповідальний за їх складання – виборчі штаби чи ЦВК?" – зазначив Зінченко й додав, що наступні два сесійні дні мають бути дуже гарячими в політичному аспекті.

Також він повідомив, що вже у вівторок Віктор Ющенко оприлюднить звернення до всієї української нації, де викладе всі свої міркування із приводу результатів кампанії та перспектив на майбутнє. "Ми робимо ставку на розум, дух і силу народу. І в нас є запас правди", - зазначив він.

Зінченко закликав усіх виявити протягом цих трьох тижнів єдність, спокій, ефективність та організованість. "І тоді 21 листопада ми висунемо нинішній владі нові та дієві аргументи", - заявив він.

Прес-служба Блоку "Наша Україна"