4 листопада 2004 р.

ДЕБАТІВ НЕ БУДЕ. ЯНУКОВИЧ НЕ ВМІЄ ГОВОРИТИ МОВОЮ ЮЩЕНКА

Віктор Янукович відмовляється від проведення теледебатів зі своїм конкурентом Віктором Ющенком, обвинувачуючи команду опонента в особистих образах і заявляючи, що його відповіддю будуть справи.

Про це він заявив журналістам у четвер у Києві, передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна".

"Якщо мої опоненти, які називають себе демократами, з першого дня, ще до початку передвиборної кампанії, мене обливали брудом, особисто мене, а зараз пропонують, щоб я з ними сіл за стіл - про що?", - заявив Янукович.

"Щоб я їм відповів їхньою мовою? Я це можу зробити, але наодинці сказати. Щоб я на всю державу це робив, як вони це зроблять - я ніколи цього не допущу", - додав він.

Він також закликав своїх опонентів навчитися поважати закони й жити за законами, і
пам'ятати про Закон Божий.

"Я їм із самого початку сказав: я буду відповідати вам своїми справами. Я буду працювати щодня, цілодобово - на суспільство, на державу, і це будуть мої відповіді. Я зайнятий цими питаннями. Для мене такі розмови, як з ними, не підходять. Нехай вони говорять, а я буду працювати", - заявив Янукович.

Як повідомляло агентство, обидва кандидати не брали участь у теледебатах перед першим туром виборів.

Після голосування 31 жовтня Ющенко висловив готовність до проведення теледебатів з Януковичем в умовах прямого ефіру, неангажованого ведучого й рівних умов для двох кандидатів.

Команда кандидата в президенти Януковича запропонувала на даному етапі Ющенку дебатувати й змагатися в справах, а не шляхом теледебатів. У той же час, заяви про відмову від теледебатів із цього штабу раніше не було.

Штаб Ющенка вважає заяву команди кандидата від влади свідоцтвом того, що Янукович боїться теледебатів зі своїм конкурентом.

Знайшов тут