23 листопада 2004 р.

МВС не посилає сили в Київ. В Ірпінь стягнуті російські війська

МВС спростовує інформацію про те, що з регіонів у столицю масово прибувають сили міліції на випадок виникнення в Києві "позаштатної ситуації".

Про це повідомили у вівторок у департаменті зі зв'язків з громадськістю МВС України.

"Ні, з регіонів у Київ сили не стягаються", - сказали в департаменті, підкресливши, що "все це чутки", і у столиці вистачить своїх міліціонерів.

Раніше МВС закликало всіх співгромадян не піддаватися на провокації й зробити все можливе, щоб зберегти мир і спокій у країні.

"У випадку, якщо вони (учасники акції на Майдані Незалежності) будуть зневажати положеннями Конституції України, вимоги законодавства, заохочувати своїх прихильників на протизаконні дії, міліція буде рішуче запобігати правопорушенням з використанням всіх передбачених законом засобів", - заявила начальник департаменту Тетяна Подошевська.

"Самих правопорушників (незалежно від того, це простий громадянин або народний депутат) притягати до відповідальності, відповідно до діючого законодавства", - додала вона.

Вона нагадала, що поки міліція Києва працює у звичайному режимі, але якщо буде потреба додаткові сили будуть стягнуті до Майдану Незалежності.

Подашевська акцентувала увагу на тому, що органи внутрішніх справ будуть втручатися тільки в тому випадку, коли виникне "реальна загроза безпеки оточуючим".

Тим часом, як стало відомо, в Запоріжжі на вокзалі формується колона військової техніки для виїзду на Київ. Про це повідомляють студенти й викладачі, що проживають у гуртожитках IV Запорізького державного університету, з вікон верхніх поверхів яких добре видно вокзал і належні до нього території.

Також на військовий аеродром в Ірпінь під Києвом прибувають війська російського спецпідрозділу.

Як повідомили "Українській правді" джерела з фракції "Наша України", це бійці спецпідрозділу "Вітязь", що базуються у Брянську.

Їх розквартирували в піонерському таборі "Дружний" на вулиці Лермонтова в Ірпені. Росіян переодягають у форму українських міліціонерів і цивільний одяг.

У той же час МВС також спростовує інформацію про те, що в країну перекинуто бійців російського спрецпідрозділу "Вітязь".

"МВС України має досить сил, засобів і повноважень, щоб захистити український народ і забезпечити громадський порядок у суспільстві власними силами. Тому інформація про прибуття в столичний регіон підрозділу закордонного спецназу не відповідає дійсності", - заявив заступник міністра внутрішніх справ генерал-лейтенант міліції Анатолій Присяжнюк.

Знайшов тут


Сьогодні вранці через Васильків проїхав поїзд з приблизно 20 вагонів вщент заповнених міліціонерами. Це бачив мій одногрупник і ще десятки людей, що були на пероні!