12 листопада 2004 р.

Янукович розповів міліції, що робити на виборах

У п'ятницю вранці в Києві в районі Палацу спорту й Республіканського стадіону зібралася величезна кількість міліціонерів.

Для чого?

Ще в четвер представник міністерства внутрішніх справ обіцяв, що під час другого туру міліція не вдаватиметься до застосування страшних бронетранспортерів, водометів й іншої техніки, як це було в ніч із 31 жовтня на 1 листопада.

Однак, судячи із цих фотографій, слова міліції не викликають довіри. Зате волосся може стати сторчма.

Як пояснили в Центрі громадських зв’язків МВС, це - зустріч міністра внутрішніх справ з дільничними інспекторами.

Як виявилося пізніше, у ній також бере участь прем'єр-міністр Віктор Янукович.

Під час виступу Янукович від імені уряду закликав співробітників органів внутрішніх справ, зокрема, дільничних міліціонерів, зробити все для того, щоб голосування в другому турі виборів 21 листопада пройшло без ексцесів.

"Від імені уряду закликаю вас зробити все залежне, щоб голосування пройшло так само без ексцесів", - сказав прем'єр, відзначивши, що 21 листопада для української міліції "буде важким відповідальним чергуванням".

Він також подякував співробітникам МВС за те, що голосування в 1-ому турі 31 жовтня пройшло спокійно й без інцидентів. "Це великою мірою ваша заслуга", - сказав Янукович.

Водночас від імені уряду він пообіцяв правоохоронцям виконати всі зобов'язання перед ними. Зокрема, за його словами, зараз розробляється проект рішення, згідно з яким 1 рік роботи дільничного міліціонера буде прирівнюватися до 1,5 років служби.

Глава уряду особливо підкреслив, що й міліції й уряду потрібно зосередитися на питаннях кардинального поліпшення попереджень проявів злочинності, а також підвищення авторитету правоохоронних органів. "Дільничні повинні стати основною ланкою (міліції)", - сказав прем'єр, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

На нараді Коваленко вручив кращим дільничним країни подяки президента України, а прем'єр - грамоти від Кабміну. Кращих міліціонерів нагородили також від МВС. Усього заохочених 156 чоловік.

Загалом в зустрічі беруть участь 6,5 тис. міліціонерів, а також глава МВС Микола Білоконь і заступник голови адміністрації президента Валентин Коваленко.

У Центрі громадських зв’язків МВС не змогли пригадати, коли раніше відбувалися подібні зустрічі.

Подаємо фотографії зібрання міліціонерів, надіслані нашими читачами, без коментарів.

Янукович розповів міліції, що робити на виборах
Янукович розповів міліції, що робити на виборах
Янукович розповів міліції, що робити на виборах

Знайшов тут