10 листопада 2004 р.

ЯНУКОВИЧА УМОВИЛИ ВИЙТИ НА ДЕБАТИ ЛИСТИ ТРУДЯЩИХ. Тепер він гратиме на своєму полі

Кандидат-прем'єр Віктор Янукович готовий взяти участь у теледебатах із своїм конкурентом у другому турі президентських виборів, лідером блоку "Наша Україна" Віктором Ющенком.

Про це Янукович заявив журналістам у середу ввечері, передає Інтерфакс-Україна.

"Що стосується теледебатів, я одержав багато листів від виборців, і вважаю, що вони праві – усе ж таки теледебати дають можливість подивитися - хто є хто, і в мене є з чим йти на теледебати. Я все ж таки прийняв рішення відкинути емоції і йти на теледебати. Я на теледебати йду", - сказав прем'єр.

Янукович також висловив задоволення підсумками першого туру голосування на виборах президента 31 жовтня, офіційно оприлюднених у середу.

"Я задоволений результатами першого туру, і вважаю, що мені цього результату буде достатньо, щоб перемогти в другому турі. Що стосується першого туру, я вже говорив, - якщо зрівняти з футболом, я вважаю, що в мене була гра на чужому полі", - сказав кандидат.

Янукович заявив, що готовий розцінити раніше сказане на його адресу Ющенком "як емоції".

"Я задоволений, що Віктор Андрійович розуміє, що це були емоції. Я вважаю, що в кожного з нас є емоції, але ми повинні усі розуміти, що вибори закінчуються, а життя продовжується", - відзначив він.

Перед першим туром голосування на президентських виборах Янукович і Ющенко не брали участь у теледебатах.

Янукович прийняв таке рішення в день офіційного оголошення результатів першого тура виборів, згідно з яким, Віктор Ющенко здобув перемогу, набравши 39,87%. Янукович у свою чергу набрав 39,32%.

До цього Янукович відмовлявся брати участь у теледебатах з Ющенком, вимагаючи від нього вибачень нібито за образи, нанесені йому опонентом.

Раніше 5 всеукраїнських телеканалів заявили про наміри спільно провести теледебати між кандидатами, які вийдуть у другий тур президентських виборів.

18 жовтня меморандум про спільні дебати підписали телеканали ICTV, "5 канал", "Тоніс" та Міжнародна громадська організація "Інтерньюз-Україна".

3 листопада про готовність надати ефір для таких дебатів заявили три телеканали, які входять до так званого холдингу Віктора Пінчука, - ICTV, СТБ, "Новий".

Другий тур президентських виборів пройде 21 листопада. Відповідно до закону про вибори, дебати мають відбутися за 5 днів до виборів, тобто 16 листопада, у вівторок.

Закон також передбачає обов'язкове проведення дебатів на Першому
національному каналі. Хронометраж - 100 хвилин.

Знайшов тут