10 листопада 2004 р.

Ющенко радий перемозі і розпочинає новий тур з Харкова

Віктор Ющенко вважає офіційні дані Центвиборчкому доказом перемоги демократичних сил у 1-ому турі виборів і має намір у суботу розпочати свій виборчий тур з Харкова.

"Зрозуміло, яка ціна цих сотих відсотку голосів, мабуть, владі не було "чим крити" навіть ці цифри", - сказав Ющенко на брифінгу у центральному штабі.

Дані ЦВК про підсумки 1-го туру йому повідомили телефоном.

"Це свідчить, що ми з вами одержали перемогу", - підкреслив лідер "Нашої України".

Він відзначив, що задоволений результатами підрахунків: "Це теж результат, оскільки для дуже багатьох людей морально важливо, чим закінчиться 1-й тур. Мова йде навіть не про тисячні відсотка, а по факти - хто, незважаючи на всі фальсифікації, переміг", - сказав Ющенко висловивши впевненість у своїй перемозі у 2-м турі.

Кандидат також сказав, що має намір розпочати виборчий тур перед повторним голосуванням у суботу з Харкова.

При цьому він відзначив, що вже провів переговори з лідером СПУ Олександром Морозом, лідером ПППУ Анатолієм Кінахом про співробітництво під час агітації в регіонах.

"Ми гармонізували спільний графік поїздок у 2-ом турі там, де вони вкрай необхідні", - сказав Ющенко.

За даними ЦВК у 1-м турі Ющенко одержав 39,87 %, Янукович - 39,32%.

Раніше штаб Ющенка завершив паралельний підрахунок голосів, який показав перемогу лідера "Нашої України" з відривом від Віктора Януковича на майже півтора відсотки.

Штабу вдалося зібрати оригінали протоколів з дільниць, які відображають волевиявлення 98,1% виборців. Відповідно до протоколів, за Ющенка проголосували 40,20%, за Януковича - 38,91%.

Знайшов тут