3 листопада 2004 р.

ЦВК НЕ ОГОЛОШУЄ ЮЩЕНКА ПЕРЕМОЖЦЕМ, БО БІЛОКОНЬ ПОГРОЖУЄ ДОНЬЦІ КІВАЛОВА

Голова Центрвиборчкому Сергій Ківалова не оприлюднює результати першого туру, бо адміністрація президента шантажує кримінальною справою проти його доньки.

Про це зазначив у коментарі "Українській правді" керівник офісу Ющенка Олег Рибачук з посиланням на джерела у владі.

"Для всіх громадян, які спостерігали за підрахунком голосів у ніч на 1 листопада, несподіванкою став візит в ЦВК міністра внутрішніх справ Миколи Білоконя", - нагадав Рибачук.

"Сам міністр не зміг пояснити журналістам причину свого перебування в ЦВК. Однак отримані мною дані свідчать, що Білоконь прибув у Центрвиборчком у якості посильного Банкової".

"Він повідомив Ківалова про те, що якщо той не забезпечить потрібного результату для Віктора Януковича – на його доньку Тетяну Ківалову дістануть з шухляди кримінальну справу", – повідомив Рибачук.

За його словами, ця справа стосується діяльності одеської рибопромислової компанії "Антарктика", генерального директора якої Валерія Кравченка було вбито грудня 2002 року в Одесі.

Депутат також нагадав, що Тетяна Ківалова намагалася уникнути переслідувань, здобувши депутатську недоторканість.

На початку цього року вона спробувала потрапити в парламент на довиборах у 136 одеському окрузі.

Однак стаття 7 закону про ЦВК забороняє особам, близькі родичі яких балотуються до парламенту, бути членами Центвиборчкому.

Рибачук вважає, що тоді батько залишив за собою місце глави ЦВК, домовившись з правоохоронцями про безпеку доньки.

"Однак сьогодні Ківалову згадали про цей борг і вимагають повернути його, порушивши закон. Главі ЦВК не позаздриш – він дійсно переживає страшенний тиск, і тому вже другу добу не виходить зі свого кабінету", - заявив Олег Рибачук.

Як відомо, Ківалов не з'являється на публіці від минулого понеділка, коли він оприлюднив частину результатів голосування у першому турі.

Тим часом ЦВК досі начебто не закінчив підбиття остаточних підсумків. Після опрацювання 97,67% бюлетенів Ющенко має 39,22%, Янукович – 39,88%. Втім, сюди поки не зараховано частину голосів із Західної України і Києва, де значну перевагу має Ющенко. Очікується, що після додавання цих голосів Ющенко вийде на перше місце.

"Українська правда"