19 листопада 2004 р.

Результати паралельного підрахунку голосів забезпечать 34 тисячі працівників

На сьогоднішній прес-конференції організатор паралельного підрахунку голосів (ППГ) штабу Віктора Ющенка Олег Надоша розповів про деталі його проведення. За його словами, протягом підготовки до ППГ, починаючи з 1 липня, тренінги й семінари пройшли 34 тисячі людей.

Він пояснив, що протягом ночі кол-центри приймають до трьох телефонних дзвінків за хвилину. Ця інформація йде на сервер, звідки вона автоматично оприлюднюється на екранах у Прес-центрі Віктора Ющенка та на Майдані Незалежності.

За словами Надоши, протягом проведення ППГ 31 жовтня електронна система витримала масу атак. Для того, щоб запобігти будь-яким збоям роботи 21 листопада, засоби зв’язку на цей раз змінено: замість послуг оператора "УТЕЛ", провайдерів мобільного зв’язку працівники користуватимуться супутниковим зв’язком. "Навіть ракети Кузьмука не дістануть до супутника", - сподівається він. Сервери, на які передаватиметься інформація, розташовані за кордоном – тому їх неможливо буде відключити.

Перші результати планується отримати вже до 22:00. Опівночі з’являться точніші дані, а між 1:00 і 1:30 22 листопада буде оприлюднено результати, на основі яких можна робити обґрунтовані висновки про підсумки виборів 2004 року.

"Використання ППГ в першому турі виборів себе виправдало повністю, - заявив Олег Надоша. – На сьогодні в нас найдосконаліша система ППГ в світі".

Знайшов тут