11 жовтня 2004 р.

Сьогодні центром Києва пройшла колона зеків

10 жовтня о 16.15, коли тисячі перехожих спокійно гуляли центром Києва, раптом між “Глобусом” і Головпоштамтом 80 молодих хлопців та дівчат повдягали зеківські шапочки і роби та повільно із закладеними за спину руками й опущеними донизу обличчями рушили колоною по Хрещатику, тримаючи в зубах цигарки без фільтру.

Дійшовши до кінця Хрещатика, колона перейшла дорогу і від Бесарабського ринку пішла назад до Майдану Незалежності. По дорозі вони роздавали перехожим двосторонні маленькі листівки. З одного боку було написано “Уркаїна”, з другого “Я. выбираю бандитов! А ты?” Літера “Я.” була в такій самій зеківській шапочці, як на відомій популярній листівці громадянської кампанії “ПОРА!”

На Майдані Незалежності “зеки” зробили велике коло і почали по ньому ходити, скандуючи “Пахана!Пахана!” Періодично “наглядач” кричав на тих, хто порушував дисципліну, “Стать в круг! Харю вниз”. Потім з”явився рулон паперу, і “зеки” почали писати маляву до голову уряду. Спочатку довго шукали того, хто вміє правильно писати слово “прем”єр-міністр”, а, не знайшовши, написали “Дайош пахана” і з криком “Амністію! Амністію!” підняли його над головами.

Акція (вона звалася “Смугастий рейс”), яка тривала близько години, викликала величезне зацікавлення в перехожих, які вітали її учасників, фотографувалися на тлі колони, а деякі просили шапочки і приєднувалися. І, хоча молоді люди не згадували жодного прізвища, народ відразу здогадався що до чого: “Дивись скільки януковичів” – сказав один літній чоловік своїй дружині.


Знайшов тут