30 жовтня 2004 р.

Одна тисяча "донецьких" прибула до Івано-Франківську

Близько тисячі жителів Луганської області за день до виборів приїхали до Івано-Франківського регіону.

О 13.00 у суботу вони прибули до Івано-Франківська потягом з Луганська, причому диспетчер вокзалу назвала поїзд "туристичним".

На потязі не було жодних написів про маршрут, а під час його прибуття на пероні перебували близько 20 міліціонерів і стільки ж "людей у цивільному". Пасажири організованими групами направилися до їхніх автобусів і мікроавтобусів, яки на них чекали, і з яких близько 10-ти мали луганські номери.

Люди поводилися спокійно, однак уникали давати які-небудь пояснення пресі. З окремих реплік, передає кореспондент, стало зрозуміло, що одні з них приїхали "подивитися місто", інші - "спостерігати за виборами".

Хто оплатив поїздку - з'ясувати не вдалося ні журналістам, ні представникам обласної організації Комітету виборців України.

11 вагонів цього поїзда відчепили в Івано-Франківську, а інші, як вдалося з'ясувати в провідників, поїхали далі до райцентрів Коломиї й Снятина.

Раніше, за словами секретаря івано-франківського регіонального штабу Ющенко Єгора Пасічняка, ще один ешелон із трьох вагонів проїхав без зупинок до Яремчи.

Кілька днів тому регіональний штаб Ющенка повідомив, що в Івано-Франківську область планується прибуття 10-15 вагонів зі спостерігачами зі сходу України.

У штабі Ющенка цих людей сприймають, насамперед, як помічників у забезпеченні проведення справедливих виборів.

Якщо ж серед прибулих виявляться громадяни, які мають іншу мету, щодо них будуть вживатися відповідні законні заходи, відзначають у штабі.

Усього в області очікують близько 2 тис. луганчан, повідомив Пасічняк.

Представники КВУ побоюються, що деякі з прибулих можуть мати по кілька відкріпних талонів, щоб проголосувати кілька разів.

"Інтерфакс-Україна"