26 жовтня 2004 р.

КЕРІВНИКА ШТАБУ ЮЩЕНКА В КИЄВІ ХОТІЛИ УБИТИ

Вчинено напад на керівника Київського міського штабу Ющенка депутата Володимира Бондаренка.

Як повідомляє сайт штабу Ющенка, 25 жовтня близько 20.15 невідомі в камуфляжі вчинили напад на машину Бондаренка.

У понеділок, після прийому громадян, Бондаренко повідомив по мобільному телефону родичів, що їде до них на дачу, яка знаходиться неподалік Житомирського шосе.

Однак, заїхавши на територію, де по один бік розташовані дачні будинки, а по інший – ліс, автомобіль на повороті стишив ходу. У цей час Володимир Бондаренко побачив вогонь у лісі та попросив водія зупинитися, щоб з’ясувати що відбувається та знешкодити пожежу.

В момент зупинки автомобіля з узбіччя дороги піднялися двоє кремезних чоловіків у камуфляжі та почали кидати на машину камені та пляшки з легкозаймистою рідиною, яка охопила все авто та потрапила до салону.

Проте, несподівано для нападників біля найближчого дачного будинку спрацювала освітлювальна система, яка автоматично вмикається, реагуючи на рух. Бондаренко та його водій під прикриттям машини вискочили на вулицю.

Депутат переконаний, що якби раптово не була освітлена територія, дії нападників мали б продовження.

"Якби ми одразу вийшли з машини, вони могли стріляти в нас. На щастя, спрацювало це освітлення, нападники, очевидно, злякалися цього, тому вони дуже швидко – протягом 30-40 секунд – закидали автомобіль запальними засобами, але самі змушені були втікати, бо все було освітлено. Коли пожежа почалась в середині салону, ми залишили авто", - розповів Володимир Бондаренко.

Службовий автомобіль "Опель-омега" згорів вщент. Народному депутату та його водієві вдалося врятуватися.

"Я стовідсотково впевнений, що це була спроба вбивства народного депутата за мою політичну діяльність, за мої заяви щодо київської міліції, яка цього разу не вдалася".

"Я тоді говорив і ще раз повторюю про абсолютне зрощення криміналітету з правоохоронними органами Києва", - заявив Бондаренко.

Він також переконаний, що "це був спланований напад, щоб залякати його та прихильників Віктора Ющенка напередодні виборів".

За фактом підпалу автомобіля міліція порушила кримінальну справу за ст. 194 ч. 2 "навмисне знищення або пошкодження майна шляхом підпалу", передає Інтерфакс-Україна.

Санкція за ч. 2 ст. 194 - позбавлення волі від 3 до 15 років.

"Українська Правда"