23 жовтня 2004 р.

ШУФРИЧ ЗБИВ ЛЮДИНУ!

Депутат від СДПУ(о) Нестор Шуфрич підтвердив, що машина, в який він їхав, збила людину, що брала участь у мітингу за Ющенка.

"Коли ми їхали, зліва натовп пішов. І вдарився у дзеркало. Не машиною наїхав, а збоку на дзеркало…", - пояснив Шуфрич в коментарі "Українській правді".

Після цього, як стверджує сам Шуфрич, він зупинився і висловив бажання допомогти цій людині.

Водночас свідки кажуть, що після інциденту Шуфрич проїхав 300-400 м, і його машину силою зупинили демонстранти.

Свідки також говорять, що машина Шуфрича рухалася по третьому ряду зі швидкістю понад 100 км/год.

Близько п'ятдесяти учасників мітингу, які поверталися додому, відтіснили Шуфрича на тротуар. Вони влаштували стихійний мітинг і тримали його заблокованим не менше години, не даючи відійти. Час від часу здавалося, що люди влаштують самосуд.

Після того, як на місце прибув депутат від "Нашої України" Євген Червоненко, Шуфрича вивели з двору і почали вести до машини міліції.

Все це супроводжувалось вигуками "Ганьба" на його адресу. Шуфрич виглядав похмурим і почервонилім. Всі події фіксувалися камерами багатьох телекомпаній.

Після прибуття міліції Шуфрича продовжували блокувати на бульварі Лесі Українки, створюючи пробку.

За словами Червоненка, людину, яку збили, залишилася живою. Йому зробили антишоковий укол і у супроводі помічника депутата відвели до машини "швидкої допомоги".

У 200 м від заблокованого Шуфрича біля його джипу міліція почала допит свідків. Джип виглядає неушкодженим. В нього лише вирвано "з м'ясом" дзеркало на правих дверях.

"Українська правда"