26 жовтня 2004 р.

Журналісти "5-го каналу" оголосили голодування

Журналісти 5-го каналу оголосили голодування, повідомив 25 жовтня у вечірньому випуску редактор інформаційного мовлення Андрій Шевченко. Таке рішення ухвалило зібрання творчого колективу каналу, яке відбулося о 21 годині.

Шевченко зазначив, що за останній тиждень телеканалу вдалося добитися розгляду питання ліцензії каналу на Нараді з телебачення і радіомовлення, а також вмовити депутата Сівковича відкликати позов про блокування рахунків.

Водночас, назначив він, жодна вимога каналу виконана не була. Тому журналісти оголосили безстрокове голодування. Як відомо, 5-й канал вимагав:

від Печерського суду – зняття арешту рахунків;

від Нацради з телебачення й радіомовлення – скликати позачергове засідання, де остаточно визнати "5 канал" переможцем конкурсу на мовлення на 48 дециметровому каналі в Києві; а також привести у відповідність ліцензійну угоду трансляції "5 каналу" у кабельних мережах у регіонах України;

від народного депутата Сівковича "принести публічні вибачення за цинічне використання "5 каналу" як інструмента шантажу у власних політичних цілях".

Шевченко подякував за підтримку колегам з інших каналів та ЗМІ, зазначивши, що в такий момент "особливо розумієш ціну корпоративного духу".

5 Канал