22 грудня 2004 р.

Нацрада заборонила відключати "5 канал" у Донецьку

Нацрада з питань телебачення й радіомовлення офіційно попередила організації кабельного телебачення Донецької області "Центр супутникового телебачення "ДОНСАН ТВ", "Надєжда", "Горізонт", СКТел", "Донбасстелеспутник" і ряд інших про неприпустимість створення штучних перешкод у поширенні програм телерадіокомпанії "НБМ" ("5 канал").

Про це агентству повідомив заступник глави Національної ради Віталій Шевченко в середу.

Після завершення президентських виборів, до 20 січня, питання про дотримання цими компаніями законодавства у світлі самовільного припинення трансляції програм "5 каналу" буде розглянутий на засіданні Нацради в присутності представників цих ТРК.

У своєму рішенні Нацрада також звернула увагу Центвиборчкому "на навмисне створення окремими організаціями кабельного віщання Донецької області під час передвиборної кампанії по виборам президента України в 2004 році перешкод у вільному доступі до масової інформації, які містять ознаки порушення норм закону України "Про вибори президента України" щодо гарантій ведення передвиборної агітації".

За словами Шевченка, розгляд пропозицій про застосування дисциплінарних санкцій відносно порушників відкладається тільки у зв'язку з виборчою кампанією. На його думку, всім випадкам утиску свободи слова ще буде дана належна оцінка.

Цього року Нацрада уже застосовувала такі санкції до телерадіокомпаній, які не реагували на його рішення, або ухилялися від участі в його засіданнях, де обговорювалася діяльність цих телерадіокомпаній.

Знайшов тут