25 грудня 2004 р.

Рішення конституційного суду - юридична крапка чи політична бомба?

Сьогоднішнє рішення Конституційного суду яке фактично знову дозволило масоване голосування виїзним скриньками за межами дільниць не є таким вже однозначним, я це спробували представити УНІАН та ті агенції які швиденько передрукували його повідомлення.

Перша загроза полягає в тому що сама заява є звичайним листком паперу, і їх можна наштампувати будь яку кількість і будь коли , навіть після закінчення голосування. Як щойно повідомили представники штабів Ющенка з Луганської області, там ці заяви масовано “заготовлялися” протягом цілого тижня . Писати такі заяви “заохочували” всіх , в тому числі і не інвалідів. Окрім того є дані що такі заяви пачками “писалися” бригадами школярів.
З цього випливає що штаби Януковича знали що буде прийняти таке рішення і активно готувалися використати можливості які воно їм дає. Якщо вірити заявам Януковича це 3 мільйони голосів, які виявилися не ходячими “інвалідами“ шахтарському краї. На спланований характер цього свідчить відрядження у склад Констиційного Суду Гавриша ,Кучмою і вчорашній загадковий виступ останнього на українському телебаченні.

Голосування “на дому” є основною виборчою технологією Лукашенка та інших тоталітарних режимів на пострадянському просторі. Реально це відкриває законодавчу дірку для поновного і масованого фальсифікування результатів голосувань.

Знайшов тут