1 січня 2005 р.

ЯНУКОВИЧ ПОДАВ У ВІДСТАВКУ

Прем'єр-міністр Янукович подав у відставку з посади голови уряду, повідомляє телеканал 1+1.

За даними каналу, про це говориться в зверненні Януковича до українського народу, яке було отримано з Кабінету Міністрів.

За словами Януковича, залишатися на посаді прем'єра "більше немає сенсу - політичний курс уряду як фактору стабільності практично вичерпаний".

"Я прийняв рішення, і в сформованих умовах не вважаю за можливе займати будь-яку посаду при цій владі", додав він.

При цьому він додав, що залишається в політиці й буде "діяти як незалежний політик по праву переможця на виборах 21 листопада".

Крім того, Янукович сказав, що влада на чолі з Віктором Ющенком – "це ті самі люди при владі, які були до цього часу, але з іншим обличчям".

Водночас, Янукович не визнав поразки на президентських виборах, заявивши про плани оскаржити результати голосування у Верховному суді, визнавши, однак, що практично не сподівається на позитивний розгляд.

"Що стосується результатів виборів, то мої позиції на цей рахунок не змінилися. У мене дійсно не залишилося надії на рішення Центральної виборчої комісії й Верховного суду", - сказав Янукович.

Янукович також вважає, що "зовнішні сили використали ситуацію в Україні".

Звернення із заявою про відставку, як повідомили УП у його прес-службі, буде повністю транслюватися о 21-00 по УТ-1.

Як відомо, два дні тому Янукович на прес-конференції говорив протилежне тому, що він зробив 31 грудня – тоді він стверджував, що "принципово" не буде писати заяву про відставку з посади прем'єра.


Знайшов тут