17 листопада 2004 р.

Руслана змінила думку про Януковича і підтримала Ющенка

Переможниця "Євробачення-2004" співачка Руслана Лижичко на виборах президента України збирається підтримати кандидата Віктора Ющенка.

Як повідомили у прес-службі центрального штабу Ющенка, про це Руслана повідомила у вівторок з Болгарії, де вона перебуває на гастролях.

Руслана сказала, що збиралася взагалі відмежуватися від виборів – після того, як прем'єр-кандидат Віктор Янукович, зробивши співачку своїм позаштатним радником, публічно заспівав з нею зі сцени.

Однак за словами Руслани, зараз вона змінила свою думку і вирішила виступити на підтримку Ющенка, оскільки бачить місце України в Європі.

Свою заяву про підтримку Ющенка Руслана збирається зробити 17 листопада, після повернення до Києва.

Нагадаємо, що після перемоги Руслани на "Євробаченні" Янукович призначив її своїм радником з культури на громадських засадах. В той же час вона зазначила, що не має наміру займатися політикою, а бачить себе виключно в музиці.

Під час виборчої кампанії Руслана не брала участі у концертах на підтримку Віктора Януковича.

Нагадаємо, що лідер гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук підтримав Ющенка на минулому тижні, ставши його радником з молодіжної політики.

У середині жовтня лідер гурту "ВВ" Олег Скрипка став довіреною особою Віктора Ющенка у загальнодержавному виборчому окрузі.

За словами Скрипки, під час виборів музиканти розділилися на два табори. Одні, як, наприклад, гурт "Мандри", самі просили Скрипку, аби він влаштував їх у тур за Ющенка.

Інший табір – "естрадна тусовка, які і за Кучму грали, і за чортову маму будуть грати". Деякі з цих людей, за словами Скрипки, від сорому "ховають очі".

Говорячи про Руслану, яка раніше заявляла про свою повну аполітичність та неучасть у виборчій кампанії, Скрипка раніше зазначав, що всі пам'ятають, як вона співала разом з прем'єр-міністром. "Всі знають, за чий рахунок Руслана виграла "Євробачення", - додав тоді він.

Знайшов тут