15 листопада 2004 р.

"ПОРА" прикувала себе ланцюгами перед Кабміном

В понеділок активісти громадянської кампанії "Пора" заблокували в'їзд до Кабінету міністрів України, прикувавши себе ланцюгом до паркану.

Цією акцією "Пора" висловила свій протест проти репресій, що торкнулись сумських громадян та активістів "Пори" напередодні 2-го туру виборів, передає Інститут масової інформації.

В результаті акції керівництво МВС погодилось зустрітись у вівторок з представниками кампанії "Пора" та сумськими студентами. Також було передано відкритого листа прем'єру Віктору Януковичу, у якому від нього вимагалось дати відповіді на декілька питань.

Серед питань було таке: "Чи давав він особисто розпорядження застосувати проти учасників пікету у Сумах фізичну силу та спеціальні засоби – сльозогінний газ і кийки?"

Ще одним питанням було, чи готовий Янукович негайно вжити заходів для відновлення справедливості, припинення політичних репресій і застосування санкцій проти керівника Сумської міліції Миколи Плеханова?

У тому разі, якщо не буде отримано відповідей на зазначені запитання, студенти продовжуватимуть акції громадянської непокори, про це йдеться у відкритому листі.

Окрім студентів, що були прикутими до паркану, біля Кабміну зібрався пікет чисельністю біля 70 осіб, які вигукували гасла: "Студентів не спинити", "Суми-Київ-перемога", "Захист сумчанам – волю Україні" та інші.

Окрім гасел, пікетувальники співали українські патріотичні пісні та гімн України.

Знайшов тут