13 листопада 2004 р.

Людей на мітингу налякав снайпер. Ющенко розповів про силовий варіант і орангутанга

Віктор Ющенко не виключає силового конфлікту, який може почати влада в разі провалу фальсифікації на виборах

"Сюжет для Януковича один: масова глибока фальсифікація – це сценарій на 21 листопада, - сказав Ющенко на прес-конференції в Харкові.

"Але щоб вони не робили, фальсифікація їх не пройде, і я не виключаю, що після невдалої фальсифікації буде задіяний силовий варіант", - зазначив лідер "Сили народу".

За його словами, декілька військових підрозділів, які на 31 жовтня звезли в Київ, залишилися під столицею.

На прес-конференції Ющенко продемонстрував протоколи з підписами та печатками, на яких не було жодних даних виборчих комісій.

"Це називається вибори від Януковича", - зазначив він.

"В 1936 Йосип Віссаріонович сказав, що не важливо, як голосують. Так само не важливо зараз для Януковича, Кушнарьова (харківського губернатора), Суркіса й Медведчука. Головне як рахують", - сказав Ющенко.

Коментуючи такі чисті протоколи, Ющенко назвав це концепцією "орангутанга".

"Я тут пригадую слова Януковича, які він сказав своєму президенту кілька років тому – на мажоритарці ми можемо хоч орангутанга провести в парламент", - нагадав Ющенко цитату із записів майора Мельниченка.

Після за прес-конференції Ющенко відбув на мітинг, на який зібралося близько 30 тисяч осіб. Прес-служба Ющенка називає 40 тисяч осіб.

На початку мітингу сталася ситуація – люди на даху приміщення помітили снайпера, вчинився галас, вони почали вказувати на нього пальцями.

Ющенко, який виступав у той час перед людьми, сказав: "Не лякайтеся цих автоматників це все пройде".

Як вдалося з'ясувати в охорони Ющенка, на даху перебував офіційний представник спецпідрозділу міліції, який допомагав в охороні Ющенка.

Знайшов тут