6 листопада 2004 р.

У Черкасах школярів виганяють із школи за помаранчеві хустинки

Інцидент трапився сьогодні у середній школі №17 міста Черкаси — заступник директора наказала учениці 8-го класу залишити приміщення школи тільки через те, що на дівчині була помаранчева хустинка. Педагог розцінила помаранчеву хустинку як агітацію.

Розповідає батько учениці, заступник голови партії “Яблуко” Сергій Одарич: “Сьогодні, 6 листопада о 9.45 ранку заступник директора середньої школи №17 Ніна Аркадіївна Жук наказала залишити приміщення школи учениці 8-го класу Наталі Одарич, за те, що у дівчинки була пов’язана помаранчева хустинка і таку саму хустинку вона дала своєму однокласнику. При цьому була присутня завуч із позакласної роботи Раїса Дмитрівна Мілешкіна , яка цілком підтримала дії Ніни Аркадіївни, посилаючись на те, що агітація у школі заборонена.

Коли я приїхав через півгодини до школи, охорона навчального закладу намагалась мене не пропустити до приміщення. При цьому охоронець відмовився назватися. Заступник директора пояснила, що напередодні педагогічний колектив збирав директор школи Сергій Саєнко (який сьогодні був відсутнім) і провів інструктаж. І вона, коли наказувала Наталі залишити приміщення школи, виконувала інструкції директора щодо заборони агітації у школі. На запитання, чи є носіння хустинки агітацією, заступник директора відповіла ствердно. Також, за її словами, дівчинка неправильно зрозуміла її слова, — вона стверджує, що не виганяла Наталю зі школи. Коли я попросив назвати статті якого закону, чи які акти, що мають законну силу, порушила моя донька, чи є якісь правила, що встановлюють форму одягу у школі, заступник директора вибачилася перед Наталею і переді мною за свої дії і визнала, що діяла неправильно. У той же час її колега відмовилася називати своє прізвище та ім’я і поспішно зникла у невідомому напрямку.”

До речі, побачивши під час перерви батька і доньку у помаранчевому, школярі дружно їм аплодували...

Знайшов тут